skip to Main Content
Dorești finanțare prin programul Start Up? | Contactează-ne la tel: +40 746.060.608 | +40 771.494.554
Mai Multe Companii Finanțate Prin Programul Guvernamental Start-Up Nation Au Ajuns Să Fie Scoase La Vânzare Pe Platforma De Anunțuri OLX, Ceea Ce Reprezintă ”un Risc Reputațional Extraordinar” Pentru Acest Program, A Declarat, într-un Interviu Acordat Mediafax, Ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Mai multe companii finanțate prin programul guvernamental Start-Up Nation au ajuns să fie scoase la vânzare pe platforma de anunțuri OLX, ceea ce reprezintă ”un risc reputațional extraordinar” pentru acest program, a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Programul Start-Up Nation are un buget de finanțare asigurat și pentru 2020, însă în prezent se lucrează la un nou set de criterii pentru ca Guvernul să se asigure că afacerile finanțate sunt viabile și pot rezista în piață.

”Vrem să ne asigurăm că următoarele tipuri de start-up-uri și business-uri pe care le vom finanța sunt viabile, rezistă, aduc inovație, tehnologie nouă și nu ne vom mai întâlni după perioada de acordare a finanțării cu situații de genul aceasta în care afaceri, pur și simplu, se închid sau se vând pe OLX. Pentru că, după părerea mea, o afacere care se vinde pe OLX este un risc reputațional extraordinar care îți dă pestre cap tot programul. Dacă vrei să faci un start-up, nu îl faci și vinzi pe OLX”, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Prin programul guvernamental Start-Up Nation, tinerii antreprenori pot accesa o finanțare de până la 200.000 de lei de la stat pentru înființarea unei afaceri. Antreprenorii care au accesat finanțarea de la stat pentru a-și începe afacerea nu vor mai putea să își vândă online business-ul, avertizează ministrul Economiei.

”Și puteți vedea că sunt foarte multe afaceri de Start-Up Nation, dați pe OLX <Start-up Nation> și o să găsiți poate chiar sute de afaceri care se vând pe OLX. Și o să avem grijă în noile criterii să împiedicăm acest lucru”, a mai declarat Virgil Popescu, pentru agenţia de presă.

Lansat în 2017, programul Start-up Nation are un buget alocat de două miliarde de lei pe an. În 2017, Guvernul a finanțat circa 7.100 de afaceri (dintr-un număr maxim de 10.000) prin Start-Up Nation, iar în 2018 și-a propus să finanțeze 10.000 de proiecte, însă nu toate au primit încă finanțarea. Antreprenorii care au vârsta de până în 35 de ani primesc un punctaj mai mare pentru primirea finanțării, dar vârsta nu reprezintă un criteriu eliminatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *